| Dark age...? | |
|
+4Martin Morty Veronika Goth_Konigin 8 posters |
|
Autor | Správa |
---|
Anonymný Anonymný
| Predmet: Re: Dark age...? 25.05.09 0:50 | |
| lol krestanstvo - nekrestanstvo... chyba nie je v nom, ale v tzv. zapadnej spolocnosti predsa... a pedofilom moze byt hocikto, aky je v tom rozdiel ked je pedofilom knaz alebo normalny clovek??? ziaden, aj knaz je iba obycajny clovek... stale to bude rovnako zle... |
|
| |
Morty
Počet príspevkov : 1869 Age : 39 Location : mt/bb Registration date : 16.11.2008
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 19:38 | |
| pochybujem. je to o dost horsie ked je to knaz ktory v sucasnej spolocnosti tvori a ma rolu tvorcu a zastancu hodnot bla bla bla. knaz si uz nemoze dovolit byt pedofilom aj ked decku je to asi jedno ci ten kto sa mu spravil do tvare mal talar alebo nie | |
|
| |
ZombieGrave
Počet príspevkov : 49 Age : 39 Location : Stará Turá Registration date : 25.05.2009
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 19:54 | |
| tak kazdy je tvorca a zastanca niecoho ineho... je to to iste, ako keby to bol pravnik, ktory ma hajit prava a spravodlivost... nie len knaz je taka osoba... teoreticky kazdy v kazdom smere je taky suhlasim, ze je to rovnako zle, ako ked to spravi hocikto iny... | |
|
| |
Anonymný Anonymný
| |
| |
Erewan
Počet príspevkov : 747 Age : 33 Location : Jaskyňa pLná Netopierow Registration date : 16.08.2008
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 21:21 | |
| no a preco je ta cirkev nahnite jabLko?presne pre toto-skandaLy,pedofiLia,aLebo sa vratme daLej...upaLovanie (aj ked to nerobiLi LEN oni)...a mohLa by som pokracovat... nik nie je dokonaLy,aLe im k tomu chyba dost...tak preco by maLi byt na vrchoLe...Ludska spoLocnost sa vyvija,nevravim sice ze k najLepsiemu..mozno aj k zaniku(urcite ) aLe iste to nebude mat na svedomi odvratenie sa od cirkvi...ta tu nebola,a Ludia ziLi aj bez nej...spLnila svoju uLohu,aLe zvony jej uz neuprosne odbijaju,Ludia si najdu nieco ine..zacina sa nova era...
a s tym pravnikom a knazom-to su obe osoby do ktorych Ludia vkLadaju doveru...aLe naprikLad si vezmime nejakeho trestanca-od toho cLovek neocakava nic a neberie si asi z neho prikLad...aspon nie veLka cast Ludi,ako je to naprikLad v pripade knaza a jeho "oveciek"...ktore sLepo pocuvaju (aLebo hLucho?) vsetko co im narozprava...a je vykresLovany ako "cisty" cLovek...
mortimer:LoL,ta veta s tym spravenim sa do tvare ma pobaviLa XD hnusne,aLe trefne | |
|
| |
ZombieGrave
Počet príspevkov : 49 Age : 39 Location : Stará Turá Registration date : 25.05.2009
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 21:39 | |
| to je zly priklad... vsade su minimalne dve strany... trestanec? -> policajt... no a ked sme pri tom, aj trestanec ma za sebou ludi, ktori mu veria... to, ze ty mu neveris je tvoj problem. do knaza vklada doveru nespocetne viac ludi ako do nejakeho sakra policajta napriklad... alebo aj pravnika... tych je vela, knazov nie :) z rohto by mohlo vyplyvat, ze su nieco viac, ale to ani zdaleka... stale zostava, ze ked ukradnem auto ja, je to zle, a ked ho ukradne farar, je to rovnako zle... a ziadna nova era sa nezacina, ta sa zacala uz davno, era je rovnaka, ale ludia su ini a cirkev sa menila ludmi, aj boh... "Boh je mrtvy, zabili sme ho." to bolo doveci, ale tak co uz | |
|
| |
Morty
Počet príspevkov : 1869 Age : 39 Location : mt/bb Registration date : 16.11.2008
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 22:01 | |
| myslim ze kazdy priklad sa da rovnako potvrdit/vyvratit, konieckoncov vsetko ma dve strany mince.
pravnik - ano vkaldame do neho doveru bla bla bla, vysoky spoloensky status, pozname to. v principe aj ked sa clovek musi naucit zakladnemu pravnemu povedomiu legislativa nevytvara v ludoch (neberte to an sebe, berte ten pojem ako oznacenie slepej hluchej a blbej masy) az taky hodnotovy system ako nabozenstvo na ktoreho principoch je postavena zapadna civilizacia. ked sme u toho tak aj legislativa dodrziava krestanske hodnoty.
proste len tolko k tej pointe, rovnaku vec spravi rovnako humanoidny knaz, niekto ma proste vyssiu spolocensku zodpovednost | |
|
| |
ZombieGrave
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 22:06 | |
| a schvalujes, ze legislativa dodrziava krestanske hodnoty? ak to tvrdis... myslis si o tom co? kazdy ma svoje prava... ale nikto nema pravo narusat slobodu druhemu cloveku, a nikto nema pravo sa nikomu "spravit do tvare" | |
|
| |
Anonymný Anonymný
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 22:18 | |
| zombiku: vysvetli mi tu poslednu vetu myslim, ze nikto tu nic take netvrdil, ze niekto na take nieco ma pravo :) |
|
| |
ZombieGrave
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 22:23 | |
| - mortimer napísal:
- pochybujem. je to o dost horsie ked je to knaz ktory v sucasnej spolocnosti tvori a ma rolu tvorcu a zastancu hodnot bla bla bla. knaz si uz nemoze dovolit byt pedofilom aj ked decku je to asi jedno ci ten kto sa mu spravil do tvare mal talar alebo nie
tomu decku to jedno je, ale z hladiska toho, ze sa tu riesilo nieco, ze je horsie, ked to spravi knaz, ako ked to spravi niekto iny... spravim to ja - je to zle spravi to knaz - je to horsie? | |
|
| |
Morty
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 22:26 | |
| nepamatam si rpesne ako sa to sloboda definovala ale cca ta pointa bola v tom ze je to svojvolne konanie ktore svojim dejom alebo nasledkami nezasahuje do slobody dalsieho jednotlivca alebo take cosi? cize v zaujme vseobecneho dobra a popretie vzniku anarchie kedy by socialdarwinisticky pristup radikalne znizil zivotny standard podstatnej vacsiny vystupuje stat ako subjekt eliminujuci taketo spravanie a obmedzenim niektorcyh slobod pri zachovani proklamovanych prav zachovava vseobecnu slobodu..? hm stratil som sa v myslienke. uz nech sa robi kto chcem komu do tvare, pointa je skor ze ide o bezbranne tvory ktore ani nemaju ponatia co sa deje, su zneuzivane a nemaju moznost sa branit, myslim ze to je dost horsie ako obmedzenie slobody. filozoficky by bolo obmedzenie slobody aj kazat im co smu a co nie; zase ale v principe zachovanie vseobecnej urovne/dobre/blahobytu je to nutne aby neobmedzovali oni v buducnosti slobodu niekoho ineho... no atd, nekonecna tema
neviem ci ich legislativa dodrziava, v principe ale neakych tych par hriechov je mimo zakon, aj ked mimo zakon by som dal aj obzerstvo :) v principe, skor to vnimam tak, ze zachovava neake morelane kriterium hodnotenia dobra/zla ale neviem to posudit kedze mam o prave len minimalne vedomosti | |
|
| |
Anonymný Anonymný
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 22:28 | |
| off topic off topic... |
|
| |
Morty
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 22:29 | |
| pre subjektivny pohlad dietata je to uplne jedno.
ale na druhej strane: knaz je niekto kto ho trebars uci, alebo ku komu vzhliada ako k ikone. bum, ikona mu zalepi tvar a nasledna trauma a strach a sklamanie
kebyze nahodny okoliduci koho nepozna tak je to zase o inom.
objektivny pohlad: ze sa najde deviant je skor pravdepodobne ako ze sa najde sexualny deviant medzi knazmi (aj ked ktovie ako je tomu dnes) cize v principe myslim ze je to horsie zo strany knaza | |
|
| |
Morty
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 22:31 | |
| - sondzis napísal:
- off topic off topic...
to je mozne, ale uz som to dnes spominal niekde - kazda interakcia sa casom modifikuje. myslim ze by bolo dost neprehladnejsie keby sme vzdy ked na neaku pdonet prideme uzavreli topic so slovami podme to riesit do dalsieho novootvoreneho topicu | |
|
| |
ZombieGrave
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 22:38 | |
| mortimer, myslim, ze fora prave tak funguju... no len tu je vidiet, ze tu neexistuju pravidla... keby existovali, tak sa tu nepise toto, bol by tu prehlad... a hlavne co? diskusie, nie pretlacanie nazorov | |
|
| |
Morty
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 22:45 | |
| pretlacanie nazoru?
interakciou sa nazor formuje. v zavisloti od jednotlivca ovsem. hm a myslim ze to drvivej vacsine vyhovuje ako to je, mozes spravit prieskum a rad sa prisposobim vacsine ak daju prednost inej organizacii.
btw chyba mi to tvoja rekacia okrem otazky. ci si mam len suchoapdne domyslat nazor na zaklade formulacie otazky? | |
|
| |
ZombieGrave
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 22:51 | |
| - mortimer napísal:
- pretlacanie nazoru?
interakciou sa nazor formuje. v zavisloti od jednotlivca ovsem. hm a myslim ze to drvivej vacsine vyhovuje ako to je, mozes spravit prieskum a rad sa prisposobim vacsine ak daju prednost inej organizacii. drvivej vacsine to vyhovuje... ty si baca, a ostatni su ofce co takto, ako velitel tejto smecky - akoze ty, by si spravil pravidla? ale to nie, lebo by si ich nedodrziaval... - mortimer napísal:
- btw chyba mi to tvoja rekacia okrem otazky. ci si mam len suchoapdne domyslat nazor na zaklade formulacie otazky?
nazor na aku otazku si chces suchaprdne domyslat? je tu vsetko tak offtopik, ze neviem najst tu otazku... inak tu je sranda | |
|
| |
Morty
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 22:55 | |
| nie, nie je to ani moje forum, ani nic v tomto zmysle. vyhovuje mi ako to je a tolko. zda sa ti to offtopic? prosim, nic ti nebrani zalozit temu kde to offtopic nebude. ci sa len nudime tak ideme zabrdat? | |
|
| |
ZombieGrave
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 22:59 | |
| presne tak... a dakuem za kvecinku ja ti dam toto - - velkeho bieleho klauna.. proste len nesuhlasim s pristupom... ten, kto ma flame prispevky si v prvom rade ty... ale chapem to :) | |
|
| |
Morty
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 23:01 | |
| flame? nechapem
nuz a co ze to chapes ohhladom mojej osoby? | |
|
| |
ZombieGrave
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 23:07 | |
| akej osoby? ja tu vidim len tvoj nick a avatar... a flame, akoze ohen... chrlis ho vsade ako taky dracisko | |
|
| |
Morty
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 23:08 | |
| | |
|
| |
Anonymný Anonymný
| |
| |
ZombieGrave
| Predmet: Re: Dark age...? 26.05.09 23:11 | |
| to lolo bolo dufam do vetra idem prec... dufam, ze to tu zajtra bude vycistene od spamu pekny zvysok vecera | |
|
| |
silmarill
Počet príspevkov : 1079 Age : 113 Location : presne tu. Registration date : 19.03.2009
| Predmet: Re: Dark age...? 27.05.09 15:19 | |
| mortimer kydaj si koľko len xeš. výmel mozgov je náboženstvo, nie toto. pokiaľ si môžu kresťania robiť pro-kresťanské stránky, prečo by nemohli ateisti robiť anti-kresťanské stránky?
principiálne, čokoľvek čo nastavuje zrkadlo náboženstvu a poukazuje na jeho tienisté stránky má moje sympatie. | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Dark age...? | |
| |
|
| |
| Dark age...? | |
|